INCAP ELECTRONICSIN VUOKATIN TEHTAAN TUOTANTO KESKEYTYI AAMULLA

Lehdistötiedote

Incap Electronics Oy:n Vuokatin tehtaan tuotantotyöntekijät poistuivat ennalta ilmoittamatta työpaikaltaan tänä aamuna vastalauseena tehtaalla toteutettaville sopeuttamistoimille. Työnsä keskeyttäneet työntekijät eivät ole esittäneet neuvottelupyyntöä tai vaatimuksia yhtiölle. Tehtaan ammattiosasto ja luottamushenkilöt eivät osallistu mielenilmaukseen vaan ovat pyrkineet ehkäisemään työtaistelun. Tuotanto jatkunee torstaina aamuvuoron alkaessa normaalisti eikä seisokin uskota haittaavan toimituksia asiakkaille.

Elektroniikan sopimusvalmistuksen kysyntä on heikentynyt vuoden kuluessa ja vaikea markkinatilanne on heijastunut heinäkuusta lähtien voimakkaasti myös Incap Electronics Oy:n toimintaan. Jo toteutettujen säästötoimien lisäksi on jouduttu käynnistämään yt-neuvottelut henkilöstön määrän supistuksista.

Vuokatin tehtaalla on käyty yt-neuvotteluja tuotannon sopeuttamisesta 26.10. lähtien ja neuvottelut on määrä saada päätökseen torstaina 13. joulukuuta. Vuokatin tehtaalla työskentelee noin 250 henkilöä.

Incap Electronics Oy:llä on tehtaat myös Vaasassa, Helsingissä ja Viron Kuressaaressa. Koko henkilöstön määrä on noin 600. Yhtiö on osa Incap-konsernia, jonka emoyhtiö on Helsingin pörssissä noteerattu Incap Oyj. Konserniin kuuluu myös huonekalujen sopimusvalmistusta.