TUOTANTO INCAPIN VAASAN TEHTAALLA KESKEYTYI AAMULLA

Lehdistötiedote 30.10.2002

 

Incap Oyj:n Vaasan tehtaan tuotantotyöntekijät poistuivat ennalta ilmoittamatta työpaikaltaan tänä aamuna vastalauseena tehtaalla toteutettaville sopeuttamistoimille. Työnsä keskeyttäneet työntekijät eivät ole esittäneet neuvottelupyyntöä tai vaatimuksia yhtiölle.
 
Tehtaan tuotannon arvioidaan jatkuvan normaalisti viimeistään ensi maanantaina. Kiireiset toimitukset asiakkaille pyritään hoitamaan erikoisjärjestelyin.
 
Vaasan tehtaalla kutsuttiin eilen koolle yt-neuvottelut, sillä tuotannon volyymin arvioidaan jäävän niin alhaiselle tasolle, että kapasiteettia joudutaan leikkaamaan enintään 30 henkilötyövuoden verran. Neuvottelukutsussa ilmoitettiin myös yksikön maalaamon mahdollisista uudelleenjärjestelyistä, jotka koskisivat kymmentä henkilöä.
 
Vaasan yksikön 95 hengen vahvuudesta on tällä hetkellä määräaikaisesti lomautettuina 18 työntekijää.
 
Incap-konsernilla on tehtaat myös Vuokatissa, Helsingissä, Kempeleessä, Ruukissa ja Viron Kuressaaressa. Elektroniikan ja mekaniikan valmistuspalvelujen kysynnän heikentyminen on heijastunut yhtiön toimintaan ja koko konsernin 613 hengen henkilöstöstä 102 on tällä hetkellä lomautettuna.
 Yhteydenotot:
toimitusjohtaja Seppo Ropponen, puh. 044-270 3021
Vaasan yksikön johtaja Martti Vaurio, puh. 040-736 3527