INCAP JA ENVIRONICS YHTEISTYÖHÖN


Lehdistötiedote 19.6.2003

 

Kaasunilmaisimia ja ympäristönvalvontajärjestelmiä valmistava Environics Oy ja Incap Oyj ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen sotilaskäyttöön tarkoitetun ChemPro-kaasunilmaisimien valmistuksesta. Incap on tehnyt tuotteen testaussuunnittelun sekä valmistaa siihen tulevat neljä erilaista piirilevyä Netler Oy:lle, joka tekee tuotteen loppukokoonpanon. Netler on Environicsin verkostokumppani. Varsinaisten tuotantosarjojen valmistus on alkanut huhtikuussa ja yhteistyö on käynnistynyt onnistuneesti.
 
ChemPro on merkittävä innovaatio, koska se on pienen kokonsa ansiosta ensimmäinen aidosti kannettava kaasunilmaisin maailmassa. Tuotetta on jo myyty jo noin 20:een maahan ja sen menekin odotetaan kasvan seuraavien vuosien kuluessa voimakkaasti. Viennin osuus Environicsin kokonaismyynnistä on noin 95 %. Vuonna 1987 perustettu Environics Oy toimittaa erilaisia havainto- ja valvontalaitteita puolustusvoimien, siviilipuolustuksen, turvallisuustekniikan ja teollisuuden tarpeisiin. Yhtiö suunnittelee myös avaruusteknologiassa tarvittavaa elektroniikkaa.
 
INCAP OYJ
 
Petri Saari
Myyntijohtaja
puh. 040 777 5769
 
 
Incap Oyj tarjoaa elektroniikka- ja sähköteollisuuden johtaville laitetoimittajille joustavaa ja laadukasta kokonaispalvelua, jossa yhdistyvät elektroniikan ja mekaniikan monipuolinen osaaminen. Palvelu kattaa suunnittelun, valmistuksen, loppukokoonpanon, testauksen, materiaalihankinnan sekä tuotteiden toimittamisen loppuasiakkaille. Valmistuspalveluiden lisäksi yhtiöllä on suurtaajuustekniikan erityisosaamista, jota käytetään erityisesti langattoman viestinnän verkkolaitteissa.
 
Incapin tehtaat sijaitsevat Helsingissä, Kempeleessä, Ruukissa, Vaasassa ja Vuokatissa sekä Viron Kuressaaressa. Yhtiön pro forma -liikevaihto vuonna 2002 oli 63,2 milj. euroa, ja henkilöstön määrä on noin 570. Incap Oyj on listattu Helsingin Pörssissä (HEX: INC). Lisätietoja yrityksestä ja sen palveluista löytyy osoitteesta www.incap.fi.