INCAP LÄHESTYY EUROOPAN MARKKINOITA

Lehdistötiedote 19.9.2006 klo 17
 
Elektroniikan sopimusvalmistaja Incap on laajentanut toimintaansa Virossa ottamalla uuden tehdasrakennuksen käyttöön. “Jokaisella tehtaallamme on kokonaisuutta vahvistava ja tarjontaamme oleellisesti täydentävä tehtävänsä”, sanoi Incapin hallituksen puheenjohtaja Jorma Terentjeff Kuressaaren uudisrakennuksen avajaisissa tiistaina 19.9.2006.
 
Viron tervehdyksen juhlassa esitti Viron talous- ja viestintäministeriön varakansliapäällikkö Andres Tint. Suomesta valtiovaltaa edusti valtiosihteeri Anssi Paasivirta.
 
Kuressaaren ja Vuokatin tehtaiden rooleja on selkeytetty täydentämään toisiaan. Kuressaaren tehtaalle Saarenmaalle keskitetään varsinainen elektroniikkatuotteiden volyymivalmistus ja käsityövaltaiset tuotteet. Vuokatin tehdasta kehitetään protovalmistukseen, uusien tuotteiden ylösajoon sekä vaativaan testaukseen ja huoltoon.
 
Uuden rakennuksen kokonaispinta-ala on 3 700 neliömetriä ja se kolminkertaistaa Incapin aiemmat tuotantotilat Kuressaaressa. Incapilla on ollut tuotantolaitos Kuressaaressa vuodesta 2000, jolloin yhtiö osti paikallisen elektroniikkayrityksen. Vanhassa tehdasrakennuksessa jatketaan kokoonpanotöitä ja uusien työntekijöiden koulutusta, joten käytössä oleva kokonaispinta-ala on runsaat 5 000 neliömetriä. Incapin palveluksessa Kuressaaressa on tällä hetkellä 150 henkilöä.
 
Pätevän henkilökunnan takaamiseksi Incap tekee yhteistyötä sekä paikallisen ammattikoulun että Tallinnan Teknillisen yliopiston Kuressaaren oppilaitoksen kanssa.
 
“Yhteistyössä kehitämme opiskelijoiden valmiuksia ottaa vastaan tehtäviä modernissa, kansainvälisessä elektroniikan tuotantolaitoksessa. Samalla parannamme paikallisten nuorten mahdollisuuksia työllistyä kotipaikkakunnallaan, millä on suuri merkitys koko Kuressaaren tulevaisuudelle”, Jorma Terentjeff kertoi.
 
Incap hankki kesäkuussa kaksi uutta SMD-ladontalinjaa, joista toinen on sijoitettu Kuressaaren uuteen tehtaaseen. Terentjeffin mukaan mittavat investoinnit kertovat Incapin vahvasta uskosta liiketoiminnan kasvuun ja yrityksen halusta kehittyä yhä merkittävämmäksi tekijäksi eurooppalaisten sopimusvalmistajien joukossa.
 
Viron yksikön teknologinen taso ja valmistuskapasiteetti on investointien ansiosta noussut merkittävästi. Tämä luo hyvät edellytykset liikevaihdon kasvulle ja uusien asiakkaiden hankinnalle Skandinaviassa ja Keski-Euroopassa. Incap onkin vastikään solminut yhteistyösopimuksen englantilaisen Electron Tubesin kanssa erilaisissa mittalaitteissa käytettävien valomonistinputkien valmistuksesta Kuressaaressa.
 
INCAP OYJ
 
Lisätietoja:
toimitusjohtaja Juhani Hanninen, puh. 050 556 7199
Kuressaaren tehtaan johtaja Allan Lipu, puh. +372 50 74983
viestintäjohtaja Hannele Pöllä, puh. 040 504 8296
 
 
Incap on voimakkaasti kehittyvä elektroniikan sopimusvalmistaja, jonka palvelut kattavat elektroniikkatuotteiden koko elinkaaren suunnittelusta ja valmistuksesta huolto- ja ylläpitopalveluihin. Yhtiön asiakkaat ovat tietoliikenteen, sähkövoimatekniikan, automaatio- ja prosessiteollisuuden, mittaustekniikan sekä turvallisuuselektroniikan ja terveydenhuollon johtavia laitetoimittajia. Incap-konsernin liikevaihto vuonna 2005 oli 76,7 milj. euroa ja yhtiön palveluksessa on tällä hetkellä noin 550 henkilöä. Incapin osake on listattu Helsingin Pörssissä. Lisätietoja: www.incap.fi.